Losada heeft juiste systeem gevonden: "Beste kansen op succes"


Foto: © photonews 03 november 2019 13:01

Hernan Losada heeft zijn tweede zege als hoofdtrainer van Beerschot te pakken. 2-1 tegen Roeselare... De Argentijn probeerde een heel nieuw spelsysteem en dat pakte goed uit. Maar er is nog ruimte voor verbetering.

De wedstrijd had immers al veel sneller beslist moeten worden. "Blij met de zege, maar niet helemaal met de manier waarop. Dat kon en moet beter", vond hij. "Met al die kansen die we hadden, moest de match al veel sneller 'binnen' zijn. We deden onszelf geen plezier, want we moesten nog onnodig bibberen na die tegengoal."

Losada speelde voor het eerst in een 3-5-2 en was daar wel tevreden over. "Daarmee creëerden we al direct een mannetje meer op het middenveld. En dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Als trainer kies je voor dergelijke veldbezetting en het is fijn dat je merkt dat ik de spelers daar de voorbije weken van overtuigd heb om het zo te proberen."

"Volgens mij biedt dit systeem ons de meeste kansen op succes, al sluit ik niet uit dat we de volgende weken misschien nog wel wat gaan sleutelen. Hangt uiteraard ook af van de tegenstrevers waarmee we geconfronteerd worden.”

1e klasse B \\ Roeselare \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.