Uitsluitingen en strafschoppen in de Ghelamco Arena: David, Kums, Preud'homme en Thorup reageren na de heisa


Foto: © photonews 03 november 2019 21:06

Twee rode kaarten, twee strafschoppen en heel wat tumult: er was heel wat te doen over het treffen tussen KAA Gent en Standard. Enkele hoofdrolspelers en vooraanstaande getuigen spraken na de match over de fases.

Over flink wat fasen kan er namelijk een serieus boompje worden opgezet. Zo kreeg Zinho Vanheusden zijn eerste gele kaart na een fase waar er daarvoor al een fout op Fai van Vadis Odjidja was geweest en viel zijn tweede geel na handspel in de muur - met een strafschop bovendien ook nog.

"Die eerste fase was een bepalende voor de wedstrijd. En ik weet niet meer hoe de regels voor handspel precies zitten blijkbaar. Het is moeilijk, voor mij was het geen strafschop maar sommige dingen heb je niet in de hand. Mijn mening in dat soort zaken doet er niet toe", aldus Michel Preud'homme.

Bizar

"Het was bizar dat hij daar een tweede gele kaart kreeg", vond ook matchwinnaar Jonathan David. "Het was een vreemde wedstrijd alles bij elkaar. De fase met Vadis? Die heb ik niet gezien. Maar Amallah had zeker een tweede gele kaart moeten krijgen voor zijn fout op mij, dat was echt een beloftevolle aanval afbreken."

"Voor mij was het geen tweede kaart voor Vadis Odjidja", vond Sven Kums dan weer over de uitsluting van zijn kapitein. "Het was gewoon wat duwen en trekken, niets speciaals." Daarin ook bijgetreden door zijn coach: "Hij werd geprovoceerd, we moeten daar meer clever in zijn."

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
 
Reacties.