Virton pakt drie gouden punten op het veld van Lokeren

03 november 2019 17:53

Virton heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de periodetitel. Het won met 1-3 op het veld van Lokeren. Lapoussin en Kore (2x) waren de doelpuntenmakers voor Virton, Habibou scoorde vanop de stip voor Lokeren. Beide ploegen eindigden met tien man.

De openingsfase had zeer weinig om het lijf. Lokeren gaf Virton de bal, maar de bezoekers konden geen kansen creëren. Amano kreeg na 20 minuten de eerste kans van de wedstrijd, maar de Japanner van Lokeren was te egoïstisch en trapte zelf over.

Daarna lag het spel meer stil dan dat er gevoetbald werd. Er werden veel gele kaarten uitgedeeld en de scheidsrechter had het soms moeilijk om de gefrustreerde spelers in toom te houden.

Lapoussin

Naar het einde van de eerste helft toe werd Virton gevaarlijker. Sylla en Cruz kregen twee mooie kansen, maar een sterke Tirpan verdedigde uitstekend. Moris had dan weer een rustige eerste helft, want buiten het schot van Amano konden we geen kansen noteren voor de thuisploeg.

Het leek erop dat we met een 0-0 gingen rusten, maar niets was minder waar. Lokeren verdedigde net voor de rust zeer zwak en het werd afgestraft. Zowel Van Damme als Filipovic gingen niet vrijuit en daardoor kwam Couturier oog in oog met Verhulst. De doelman had eerst nog een goede redding in huis, maar in de rebound scoorde Lapoussin dan toch. 0-1 was dan ook de ruststand.

Tweede helft

Virton begon uitstekend aan de tweede helft, want ze kregen meteen twee enorme kansen. Couturier kopte op de paal en enkele minuten later had Verhulst een goede redding nodig na een slechte bal van Filipovic.

Daarna kwam Lokeren beter in de wedstrijd. Filipovic kreeg een uitstekende kans na een hoekschop, maar zijn bal ging in het zijnet. Ook Beridze en Amano probeerden te dreigen, maar Moris kende geen problemen met deze ballen.

Tien tegen tien

Met nog een half uur te spelen opschudding, want Lapoussin kreeg zijn tweede gele kaart. Zijn eerste kaart was dom, want hij ging bij zijn doelpunt de supporters van Lokeren uitdagen.

Lokeren probeerde druk uit te oefenen en er kwamen ook mooie kansen uit. Tirpan trapte net naast en Zowel Habibou als Hajric konden ook de weg naar doel niet vinden.

Een kwartier voor het einde kreeg ook Lokeren een rode kaart. Tirpan kreeg zijn tweede gele kaart en dus was het nog een kwartier tien tegen tien.

De dreiging van Lokeren was verdwenen en Virton profiteerde ervan door de 0-2 te maken. Invaller Turpel bracht de bal knap voor en Kore haalde het van Van Damme. Hij legde de bal netjes naast Verhulst.

Habibou

Toch was de wedstrijd nog niet voorbij. Lokeren bleef op zoek naar de aansluitingstreffer en vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kregen ze een strafschop. Habibou zette zich achter de bal en hij trapte de bal ook knap binnen: 1-2.

Lokeren probeerde de gelijkmaker nog uit de brand te slepen, maar Moris redde pogingen van Amano en Diakhaté. Op de counter werden ze zelfs nog koud gepakt. Kore maakte zijn tweede van de middag nog. Het eindigde dus op 1-3 en daarmee doet Virton een gouden zaak in de strijd om de periodetitel.