Volgens Verona-coach geen racisme richting Balotelli: "Dat is zijn probleem"

03 november 2019 18:30

Mario Balotelli kreeg zondag op het veld van Hellas Verona te maken met racisme. De aanvaller van Brescia trapte een bal de tribunes in en verliet het veld. Volgens de coach van Hellas Verona was er totaal niets aan de hand.

Mario Balotelli verliet zondag het terrein in Verona nadat hij racistische gezangen en opmerkigen naar het hoofd geslingerd kreeg. De coach van tegenstander Hellas Verona, Ivan Juric, is gedegouteerd door de beschuldigingen die zijn fans kregen van Balo.

"Ik neem geen blad voor de mond om te zeggen dat er geen racistische dingen te horen waren", zei de coach na afloop van de wedstrijd bij Sky Sports. "Ze hebben misschien dingen geroepen, maar zeker niets racistisch. Ik ben hier al meermaals shitty gipsy genoemd en Italië lijkt meer en meer naar een cultuur te gaan om alle schuld aan de buitenlanders te geven, maar vandaag was het niet zo."

"Vraag het hen. Ik walg van racisme en ik zal de eerste zijn om er tegen te vechten, maar vandaag was er niets. Ze provoceerden hem door dingen te roepen en sarcastische liedjes, maar ze waren niet racistisch. Dat is een diepe leugen."

Het is niet de eerste keer dat Verona en de supporters in het nieuws komen voor racisme. "Het is onacceptabel dat dit in 2019 nog gebeurt en ik betreur dat van elke fan, maar -nogmaals- vandaag was er niets. Hij trapt dan de bal in de tribune, maar dat is zijn probleem."

Dante Bellon

Serie A \\ Brescia \\ Hellas Verona
 
 
Reacties.