Groot gebrek aan efficiëntie doet Waasland-Beveren de das om: "Ik kan je verzekeren dat we daarop trainen"

03 november 2019 15:16

Veertien wedstrijden speelde Waasland-Beveren al in de Jupiler Pro League en slechts tien keer trof het raak. Tegen Zulte Waregem waren er voldoende kansen om dat aantal wat aan te dikken, maar de efficiëntie voor doel liet te wensen over. Niet voor de eerste keer dit seizoen.

Veel creëren, weinig scoren en dan het deksel op de neus krijgen: Waasland-Beveren beleefde een zure avond tegen Zulte Waregem. Dat had het voor een groot deel aan zichzelf te danken. “Voor de 1-2 had de match al gespeeld moeten zijn. Er waren kansen genoeg, zodat we ons daar eigenlijk geen zorgen over hadden moeten maken”, legde Daam Foulon uit na de partij.

Vertrouwenscrisis

“We weten wat het probleem is en ik kan je verzekeren dat we daarop trainen”, verwees Jur Schryvers naar de magere doelpuntenproductie. “Het is nu al weken hetzelfde verhaal. Anderzijds hebben we het geluk niet aan onze kant gehad en is het bij de weinige kansen die we weggeven vaak bingo.”

Een gebrek aan vertrouwen is volgens Aboubakary Koita, maker van een weergaloos doelpunt, een mogelijke oorzaak van die inefficiëntie. “We hadden er minstens drie à vier moeten maken. Als je er eentje maakt put je daar vertrouwen uit. Ikzelf zat ook niet lekker in de match voor mijn goal, maar daarna ging het beter.”

Maar als je een match niet kan winnen, kan je beter proberen om ze niet te verliezen en dat heeft W-B misschien toch wel nagelaten. “Daar missen we misschien toch dat tikkeltje ervaring in onze rangen. De wedstrijd doodmaken was wellicht een betere optie geweest. We hadden al 15 kansen nodig om de 1-1 te maken, dus zat een tweede er niet echt in”, besloot Schryvers.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ SK Beveren
 
 
Reacties.