Na de heropstanding zagen Biebauw en Naessens deze keer een zoekend Roeselare: "Weinig gecreëerd"


Foto: © photonews 03 november 2019 12:44

Na een gemiste start in de competitie zette Roeselare zichzelf weer op de kaart met twee fraaie zeges tegen OHL en Union. Ook op bezoek bij Virton maakte Roeselare het de tegenstander erg lastig. Tegen Beerschot was dat echter veel minder het geval.

Toch een stapje terug in vergelijking met vorige wedstrijden dus. "We hebben wel lef getoond en trachtten van achteruit te voetballen, zeker ook onder druk. In de laatste twintig à dertig meter liep het mis", constateerde Wouter Biebauw. "We hebben geprobeerd om dat een beetje bij te sturen bij de rust."

Te weinig diepgang

De doelman moest echter vaststellen dat zijn team de oplossingen niet vond. "Op het einde kwamen we terug in de wedstrijd, maar nadien kwam er geen enkele goede voorzet meer en dan blijft het bij 2-1. We hebben weinig gecreëerd. Er was te weinig diepgang. Je moet ook eens een bal in de hoek kunnen droppen achter de rug van de verdediging en dat hebben we te weinig gedaan."

Voor Jens Naessens was het in de spits lastig voetballen. "Het was moeilijk. Zij speelden met drie centrale verdedigers. We hebben daar weinig kunnen tegen doen." Nochtans kwam de ex-speler van onder andere KV Mechelen en Westerlo wel op het scorebord. "Ik zag dat Godwin Saviour de achterlijn haalde. Ik liep dus naar de tweede paal en daar kon ik de bal met de borst binnenduwen."

Meer druk in slotfase

Die treffer zorgde toch nog even voor hoop in de West-Vlaamse rangen. "Pas na de aansluitingstreffer zijn we hoger druk gaan zetten en meer rond hun zestienmeter gaan voetballen. Al bij al was het te weinig. In de eerste helft hadden we het zeker niet gemakkelijk. De laatste pass liet ook te wensen over."

1e klasse B \\ Roeselare \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.