Ex-ref Tim Pots: "Tussenkomst VAR bij gelijkmaker Cercle was prima"


Foto: © photonews 04 november 2019 13:43

Ex-ref Tim Pots liet ook deze week zijn licht schijnen op enkele discutabele fases in de Jupiler Pro League.

Tijdens Anderlecht-Cercle Brugge ging scheids Nicolas Laforge op aangeven van de VAR kijken naar de beelden van de gelijkmaker van Cercle. Foster scoorde, maar gleed de bal uit de handen van Van Crombrugge. Een terechte interventie, zo vertelt Tim Pots aan HLN. "Op de beelden was duidelijk te zien dat de doelman de bal tussen zijn handen onder controle heeft. Van Crombrugge was net iets eerder op de bal dan de Cercle-spits. Een prima interventie dus van de VAR."

Handsbal Vanheusden? "fifty-fifty"

Ook de strafschopfase, waarbij Standard-verdediger Zinho Vanheusden, werd besproken door Tim Pots. Vanheusden kreeg bij een vrije trap de bal ongelukkig tegen de hand. Gevolg: strafschop voor AA Gent en een tweede geel karton voor Vanheusden, die kon gaan douchen.

"Dit bevindt zich in een grijze zone. Volgens de nieuwe regels moet de arm dicht bij het lichaam zijn en mag de arm het lichaam niet onnatuurlijk breder maken. En het is niet makkelijk om uit te maken of dat bij Vanheusden het geval was. Persoonlijk vind ik het een hard verdict, maar hoe dan ook: als je voor deze actie fluit, moet je ook geel geven", aldus Pots.

 

 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ Standard \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.