Club Brugge, Anderlecht, Gent zijn top, racisme heeft geen plaats in dit land


Foto: © photonews 04 november 2019 18:48

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Wie doet Club wat? 

Club Brugge had ook aan KV Kortrijk geen kind. Zeker tegen de 'kleintjes' is het voor blauw-zwart echt soms té makkelijk.

We snappen vanwaar de vraag naar een BeNe League kwam bij Bart Verhaeghe. Het zal zaak zijn om de focus te houden, tot op heden is dat prima gelukt bij blauw-zwart, ook in de buurt van matchen tegen Real Madrid of PSG.

Fort Ghelamco

Misschien moet de tegenstand wel van KAA Gent komen. Die zijn heel goed bezig in eigen huis (21 op 21 voorlopig) en spelen bijwijlen goed voetbal.

Met een man minder trokken ze ook tegen Standard het laken nog naar zich toe. Met dank aan enkele leuke tactische wijzigingen van Jess Thorup en een grandioze Jonathan David met een prima invalbeurt.

Anderlecht leeft nog 

Neen, paars-wit is nog geen titelkandidaat. Verre van voorlopig. Maar Franky Vercauteren heeft er wel iets neergepoot.

En dat was er tegen Cercle Brugge zeker het eerste halfuur ook aan te zien. Toegegeven: er zijn nog ferme werkpunten, maar het begint stilaan te lukken. 

FLOP

Racisme ...

Heeft en mag nooit het laatste woord krijgen. Niet in Italië - waar het stilaan schering en inslag aan het worden is. Maar ook niet in België.

Wat er precies gebeurd is tijdens KV Mechelen - Charleroi? Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen. Maar enkelingen die zich hieraan bezondigen ... Neen, geen plaats voor hen in het Belgisch voetbal.

Wat baten VAR en bril als de lichten uitvallen

Verder was het krot en mot wat betreft de arbitrage op diverse voetbalvelden. Het spel niet aanvoelen, het spel verkeerd inschatten of gewoon fouten maken? Het hoorde er weer allemaal bij.

In Leuven werd een wedstrijd afgefloten voor een gebrek aan licht, terwijl het niet eens zo duister was - of hoe ook in 1B ferm met een en ander gerammeld wordt. En in Gent - Standard was de VAR een helft niet beschikbaar ... Arm België.

Tegenwoordigheid van geest

Cercle Brugge en Waasland-Beveren speelden ook dit weekend geen slechte wedstrijd. Dat ze toch opnieuw met lege handen uit de wedstrijd komen? Dat ligt dan toch vooral aan de tegenwoordigheid van geest.

Domme goals weggeven en zelf grote kansen missen? Zo kom je vanzelf helemaal onderaan de stand terecht. Het wordt nog knokken onderin.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Cercle Brugge \\ OH Leuven \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.