Doelpuntenmaker Beerschot laat in zijn ziel kijken: "Mijn overleden moeder en opa zouden dit gewild hebben"

04 november 2019 10:53

Slim van zijn bewaker weglopen en overhoeks binnenknallen: het was een mooie manier voor Réda Halaimia om zijn rekening voor Beerschot te openen. In zijn eerste seizoen in ons land heeft de Algerijn wat het sportieve betreft zijn draai gevonden. Op persoonlijk vlak is het wel al zwaar geweest.

"Op sportief vlak gaat het heel goed met mij tijdens mijn eerste jaar in België. Extrasportief ligt dat anders: mijn moeder en mijn opa zijn overleden. Dat zijn niet altijd de gemakkelijkste momenten", doet Réda Halaimia zijn verhaal. "Ik hoop dat ik dit allemaal kan verwerken." 

Hij tracht het wel een plaats te kunnen geven. "Ik ben gelovig en weet ook wel dat het dan voorbestemd is. Op een gegeven moment moeten we allemaal heengaan." Toch moet het niet altijd simpel zijn om dan op het veld de knop om te draaien en het beste van mezelf te geven. "In sportief opzicht moet ik dit doen. Mijn moeder en opa zouden dit ook gewild hebben, dat ik het veld zou opstappen en zou proberen om goede prestaties te leveren."

Ik heb mijn weg wel gevonden in Antwerpen - Réda Halaimia

Op zich heeft Halaimia wel zijn draai gevonden. "Ik heb mijn weg wel gevonden in Antwerpen. Familie heb ik hier niet, maar ik trek op met mijn ploegmaten of andere mensen die ik hier ken." Wie weet kan hij op het veld nog enkele doelpuntjes meepikken en zo toch opnieuw plezier beleven. "Mij aanvallend uitleven is iets wat ik altijd wel doe. Ik heb het wel in mij om offensief te spelen en kansen af te werken."

1e klasse B \\ Roeselare \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.