Verdeeld succes (en zowaar een nederlaag voor PSG) voor de Europese tegenstanders van Club Brugge, Genk, Standard en Gent

04 november 2019 06:05

Dinsdag, woensdag en donderdag nemen de vier Belgische vertegenwoordigers het in de Champions League en de Europa League op tegen toplanden uit de buitenlandse competities. Zij behaalden het afgelopen weekend verdeeld succes.

Liverpool - Genk

Het contract tussen beide teams kan niet groter zijn. Genk is op de sukkel als regerend landskampioen en leed een pijnlijke nederlaag tegen Eupen. Liverpool werd afgelopen seizoen nipt tweede en staat nu autoritair aan kop in de Premier League. Het klopte Aston Villa na een zinderend slot. De 1-0 achterstand werd pas in minuten 87 en 94 opgehaald.

PSG - Club Brugge

Na de 0-5 in eigen huis heeft Club Brugge niets te verliezen op het veld van PSG. Blauw-zwart kan zich wel optrekken aan de nederlaag van de Franse hoofdstedelingen tegen Dijon (2-1). Het was voor PSG de eerste nederlaag na zes opeenvolgende overwinningen waarvan vijf met een clean sheet.

Standard - Frankfurt

Het vertrouwen bij de Duitsers kan niet groter zijn! Eintracht Frankfurt blikte niemand minder dan Bayern München in met 5-1 en dat leidde zelfs tot het ontslag van trainer Kovac.. Hopelijk voor Standard was dat geen opwarmertje! Er waren vijf verschillende doelpuntenmakers: Kostic, Sow, Abraham, Hinteregger en Paciencia.

Wolfsburg - Gent

Gelukkig voor Gent is het vertrouwen bij Wolfsburg momenteel aan de lage kant. Dat komt door de 2-2 in de Europa League, maar ook door de 3-0 nederlaag tegen Borussia Dortmund. Wolfsburg kan nu al zes matchen (vier gelijke spelen en twee nederlagen) niet meer winnen.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Champions League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Liverpool FC \\ PSG \\ VfL Wolfsburg \\ Eintracht Frankfurt
 
 
Reacties.