Glen De Boeck is duidelijk: "Hij had die kans gewoon moeten afmaken"

04 november 2019 17:26

Sporting Lokeren heeft nog werk voor de boeg als ze willen meedoen voor de tweede periodetitel. Ze verloren gisteren thuis van Virton met 1-3 en het spel was de voorbije weken beter. Ze konden weinig kansen creëren.

Toch zat er volgens De Boeck meer in. "Het openingsdoelpunt geven we weg en na de rode kaart voor Virton moesten we er als ploeg heel volwassen mee omgaan en de match naar ons toe trekken", aldus de trainer van Lokeren. 

Volgens De Boeck deden ze het ook direct na de rode kaart. "In het begin deden we het goed, maar dan krijgt Hajric een enorme kans en deze bal moet er gewoon in. Als Hajric deze kans afmaakt, krijgt Tirpan geen tweede gele kaart en dan krijg je een heel ander verhaal."

Sleutelmoment

Volgens De Boeck is het een belangrijk moment in de wedstrijd. "Tirpan had nooit die tweede gele kaart gepakt als Hajric scoort, maar zo'n momenten zijn kantelmomenten en we moeten er als ploeg gewoon heel volwassen mee omgaan."

"Na de rode kaart moesten we de wedstrijd naar ons toe trekken en we hebben het niet gedaan. Ik kan mijn spelers niet verwijten, want ze zijn er voor blijven gaan, maar het is zuur dat je de wedstrijd op één fase op een bepaald moment weggeeft", aldus een teleurgestelde De Boeck.

1e klasse B \\ Sporting Lokeren
 
 
 
Reacties.