Nog veel onduidelijkheid in 1B, 1 afvaller en Virton op één zege van de periodetitel


Foto: © photonews 04 november 2019 07:24

Moest de wedstrijd tussen OHL en Union vrijdagavond niet gestaakt zijn wegens problemen met de lichtinstallatie, dan hadden we u een heldere stand van zaken kunnen geven met nog een speeldag voor de boeg in 1B. Nu heerst er vooral onduidelijkheid.

Van de vier kandidaten voor de eerste periode is er dit weekend wel eentje afgevallen. Door de puntendeling van Westerlo thuis tegen Lommel is het mathematisch niet meer mogelijk voor de Kemphanen om leider Virton in te halen.

Volgende vrijdag worden de vier matchen op hetzelfde tijdstip afgewerkt. Een ding staat vast: als Virton op het veld van OHL gaat winnen is het periodekampioen. Dat zal het wel zonder de geschorste Lapoussin moeten doen en daarvoor moeten we het verdict van de geschillencommissie in de affaire rond de lichtinstallatie van OHL niet afwachten.

Wat Union betreft is het ook voor 99,9% voorbij in de eerste periode. Het kan nog als ze een forfaitnederlaag krijgen na de gestaakte match, maar over het algemeen scoren ze te slecht in de nevenklassementen om nog aanspraak te maken voor de periodetitel. 

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ Westerlo \\ Virton \\ OH Leuven \\ Union SG
 
 
 
Reacties.