FC Barcelona laat twee kostbare punten liggen na magere wedstrijd tegen Slavia Praag

05 november 2019 20:53

Met FC Barcelona-Slavia Praag ging de vierde speeldag van de UEFA Champions League van start. De Blaugrana begon met 7 op 9, maar kon met nog wedstrijden tegen Borussia Dortmund en Inter op het programma beter winnen.

Ernesto Valverde moest het doen zonder de geblesseerde Luis Suarez en zette de Fransman Antoine Griezmann in de punt van de aanval, ook Ousmane Dembélé kwam in de ploeg. Verder kregen ook Arturo Vidal en Clément Lenglet een plek in het basiselftal. Peter Olayinka (ex-AA Gent en SV Zulte Waregem) en Nicolae Stanciu (ex-RSC Anderlecht) stonden bij Slavia Praag in de ploeg.

FC Barcelona had het helemaal niet makkelijk in het wedstrijd begin tegen Slavia. Lenglet werkte na vijf minuten bijna een bal in eigen doel, ter Stegen pakte uit met een uitstekende save. Nog voor de pauze leek Slavia zelfs op voorsprong te komen. Boril kopte een voorzet van dichtbij binnen, maar hij stond buitenspel waardoor de VAR ingreep.

Opnieuw VAR

In de tweede helft was het FC Barcelona dat op voorsprong kwam. Antoine Griezmann speelde Lionel Messi uitstekend aan en die zorgde ervoor dat Arturo Vidal makkelijk kon scoren. Messi stond echter centimeters buitenspel en dus greep de VAR opnieuw correct in.

Barcelona probeerde nog om de drie punten thuis te houden, maar in het slot kwamen er geen kansen meer. Met 8 op 12 blijft de Blaugrana wel sowieso op kop staan in de poule, maar er volgen nog moeilijke duels tegen Borussia Dortmund en Internazionale. 

Arjen T'Sjoen

Champions League \\ Barcelona \\ Slavia Praha
 
 
Reacties.