Mazzu voelt geen druk voor de match tegen Liverpool: "Dit maak je misschien maar één keer mee"

05 november 2019 08:21

Net nu Genk door de moeilijkste periode van het voorbije anderhalf seizoen gaat staat het tegenover de winnaar van de Champions League. Maar druk, dat voelt de trainer van de Limburgers niet.

Felice Mazzu heeft het moeilijk om de lijn van vorig jaar door te trekken bij de landskampioen en moet vrede nemen met een plaats buiten de top-6 in België. "Ik weet dat de resultaten niet goed zijn en dat het spel niet zo goed is en ik besef dat het een belangrijke match op een belangrijk moment is", citeerde Sporza Mazzu op zijn persbabbel voor de match in Liverpool.

Anders dan tegen Eupen

"Ik ben rustig, ik voel de druk niet. We staan misschien wel tegenover de beste ploeg ter wereld. Op mentaal vlak zal het voor de spelers dus anders zijn dan tegen Eupen. Voor mij hopelijk ook. Zo'n grote match maak je als speler misschien maar een keer mee", ging hij verder.

Ten slotte ging hij nog even dieper in op de crisis waarin Genk nu verkeert na de 1 op 6 van de voorbije week. "Ik kan niet tevreden zijn over hoe we spelen. Als landskampioen zijn er enkele belangrijke spelers vertrokken, maar ik ben wel akkoord gegaan met de samenstelling van de kern. Nu moeten we gewoon hard blijven werken, ook al gaat het moeilijk."

Johan Walckiers

Champions League \\ KRC Genk \\ Liverpool FC
 
 
Reacties.