Spanning ten top of alles op een zakdoek? Daarvoor moet je in de Bundesliga, Ligue 1 of Primera División zijn!

05 november 2019 16:29

In de Belgische competitie staat Club Brugge autoritair aan de leiding, maar de spanning zal nog wel komen als de punten gehalveerd worden. In enkele grote competities gaat het er momenteel iets spannender aan toe.

In Duitsland, Spanje en Frankrijk zijn er een of meerdere traditionele topploegen die er met kop en schouders bovenuit steken, waardoor de subtoppers of de mindere goden het onderling mogen uitvechten voor de ereplaatsen en de laatste Europese tickets. Maar dit seizoen is dat niet het geval, zeker niet in Spanje en Duitsland.

Primera División

In de Spaanse competitie laten Real Madrid en FC Barcelona het wat afweten. Toegegeven, ze staan met een wedstrijd minder gespeeld nog steeds op de eerste plaats, maar die delen ze wel met Real Sociedad. Het is immers hoogst ongewoon dat Barça en Real na elf speeldagen al elf punten hebben laten liggen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat beide trainers - Valverde en Zidane - ter discussie staan.

Door het feit dat de leider al veel punten heeft laten liggen is de kloof met de aansluiting bijzonder klein. Valencia, het nummer 13 in de stand, telt maar vijf punten minder dan de leiders. Of neem nu Granada. Met een 6 op 15 staan ze nog steeds zesde op twee punten van de koppositie.

Bundesliga

Voor het seizoen kondigde zich een titelstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayern München aan. Dat kan nog steeds, maar met respectievelijk 19 en 18 op 30 hadden beide topclubs toch meer van hun seizoensbegin verwacht. Zij kamperen nu op plaatsen 2 en 4 en de 'Rekordmeister' moet op zoek naar een nieuwe trainer.

Borussia Mönchengladbach is de ietwat verrassende leider, al bedraagt de kloof met Hoffenheim, de negende in de stand, ook maar vijf punten. Het wordt dus nog een lange strijd om de Europese tickets en wie weet krijgen we na zeven jaar nog eens een andere landskampioen dan Bayern München.

Ligue 1

Oké, PSG steekt er hier wel met kop en schouders bovenuit, maar we hebben de Ligue 1 erbij genomen omdat de verschillen daaronder bijzonder klein zijn. Angers (20 ptn) en Nantes (19 ptn) verrassen met een tweede en derde plaats. Monaco moet 'maar' vijf punten goedmaken op Nantes en staat... vijftiende! 

De aansluiting met de subtop is dus snel gemaakt voor de Monegasken, maar tegelijkertijd sluipt het degradatiespook achter de hoed. Dit jaar is er immers geen kansloze hekkensluiter in de Ligue 1, waardoor Monaco ook nog achteruit moet kijken in het klassement. Rode lantaarn Nîmes telt elf punten en dat zijn er na twaalf speeldagen maar negen minder dan de nummer twee.

Ligue 1 \\ Champions League \\ Monaco \\ PSG \\ Barcelona \\ Real Madrid \\ Real Sociedad
 
 
 
Reacties.