Tottenham tekent beroep aan tegen rode kaart voor 'dader' Heung-Min Son

05 november 2019 07:30

De voorbije speeldag van de Premier League werd overschaduwd door de afgrijselijke blessure van André Gomes na een tackle van Heung-Min Son. De Zuid-Koreaan kreeg rood voor zijn ingreep, maar daartegen gaat Tottenham Hotspur in beroep.

In minuut 79 van het duel tussen Everton en Tottenham haalde Son André Gomes neer. De Portugees kwam daarna in botsing met Serge Aurier en de impact op zijn onderbeen zorgde voor een afgrijselijke blessure, waaraan Gomes inmiddels geopereerd is.

Pochettino steunt Son

Son kreeg geel van de ref, maar na ingrijpen van de VAR werd het een rood karton voor de Zuid-Koreaan. Daar kunnen de Spurs zich niet in vinden en volgens verschillende Engelse media tekenen ze dus ook beroep aan.

De Premier League gaf de volgende duiding bij de rode kaart: "Son bracht de veiligheid van zijn tegenspeler in gevaar". "Son had niet de intentie om die gevolgen uit te lokken. De VAR moet zich enkel op de actie van Son richten en niet op wat er daarna nog gebeurt", oordeelde Spurs-trainer Mauricio Pochettino.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Champions League \\ Tottenham \\ Everton
 
 
Reacties.