Dit zijn de 1/8e finales van het WK U17: Zuid-Amerikaanse derby's voor Brazilië en Argentinië, Nederland tegen Nigeria

05 november 2019 22:11

Sinds eind oktober staat in Brazilie het WK U17 op het programma. Het gastland is ook de topfavoriet voor de eindzege, België is er niet bij. De poulefases zijn intussen achter de rug.

In groep A zaten Brazilië, Nieuw-Zeeland, Angola en Canada. Het gastland was veel te sterk en won telkens met ruime cijfers (4-1, 2-0 en 3-0). Angola gaat als verrassende nummer twee mee want het won van Canada en Nieuw-Zeeland. In poule B zijn het Nigeria, Ecuador en Australië die zich voor de knock-out fase wisten te plaatsen. Australië deed dat als één van de beste derdes (de beste vier derdes gaan door). 

Frankrijk liet ook van zich spreken met een vlotte 9 op 9 tegen Chili, Zuid-Korea en Haïti. Nederland begon bijzonder zwak aan het WK en verloor met 3-0 van Japan. Oranje verloor nadien ook van Senegal, maar herpakte zich met een 4-0 zege tegen de VS. Daarom mag Nederland -dat met hoge verwachtingen naar Brazilië trok- alsnog mee naar de volgende ronde. Verder plaatsten ook Spanje, Argentinië, Italië en Paraguay zich. Mexico, Chili en Nederland mochten naast Australië als beste nummers drie ook mee. 

1/8e finales

Angola-Zuid-Korea (dinsdag)

Nigeria-Nederland (woensdag)

Japan-Mexico (woensdag)

Spanje-Senegal (woensdag)

Brazilië-Chili (donderdag)

Frankrijk-Australië (donderdag)

Paraguay-Argentinië (vrijdag) 

Arjen T'Sjoen

Brazilië
 
 
Reacties.