Felice Mazzu na de nipte nederlaag in Liverpool: "Mijn spelers hebben de opdrachten perfect uitgevoerd, maar ik had liever een punt gepakt"

06 november 2019 06:15

Dinsdagavond ging Racing Genk met 2-1 onderuit bij Liverpool. De Limburgers speelden best een goede wedstrijd en kunnen nu met vertrouwen uitkijken naar de komst van AA Gent op zondag.

Op Anfield koos Felice Mazzu met een 5-3-2 voor een andere veldbezetting. Dat loonde want Genk gaf minder kansen weg: "Een nieuwe veldbezetting uitproberen op het veld van de titelverdediger is inderdaad een risico. De spelers werden vooral tactisch voorbereid via video's en op het tactisch bord. Ik ben trots op hen dat ze de opdrachten schitterend hebben uitgevoerd", aldus Mazzu bij Het Laatste Nieuws.

Uitkijken naar AA Gent

"Uiteraard had ik wel liever een punt gepakt want de 2-2 hing in het slot ook nog even in de lucht." Salzburg pakte een punt op het veld van SSC Napoli waardoor Genk thuis moet winnen op de volgende speeldag: "Als we winnen dan kan alles nog op de laatste speeldag, maar daar moeten we nu nog niet te veel mee bezig zijn. Eerst is er AA Gent want blijkbaar is dat een cruciale wedstrijd. Of ik mijn veldbezetting ga behouden? Dat moet ik nog bekijken. We hebben de kern namelijk samengesteld om een ander systeem te spelen."

Arjen T'Sjoen

Champions League \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Liverpool FC
 
 
Reacties.