Goal van onzichtbare Icardi en penaltymisser van Diagne breken uiterst weerbaar Club Brugge erg zuur op

06 november 2019 22:54

Twee weken na de zware 0-5 nederlaag in eigen huis heeft Club Brugge zich flink verweerd in het Parc des Princes. Er waren mogelijkheden, maar de vrij onzichtbare Icardi kwam als enige op het scoreblad. Diagne dwong nog een strafschop af en trapte hem zelf in de armen van Navas: 1-0.

De spelers waar op voorhand wat twijfel over was – Deli en Dennis – stonden toch aan de aftrap in het Parc des Princes, waar ook de ultra’s van PSG aanwezig waren. Balanta kwam aan de aftrap op het middenveld, Ricca kreeg de voorkeur op Sobol en voorin moest de drietand Dennis-Okereke-Diatta voor gevaar zorgen. Bij PSG zaten Neymar en Meunier in de lappenmand. Mbappé kreeg van in het begin zijn kans.

Goed begin van blauw-zwart

De jonge Fransman werd vrij goed uit de wedstrijd gehouden en Club kon zelf een paar keer dreigen. Okereke krulde een schot voorbij de verste paal na goed collectief jagen en er was ook nog een kopbal waar hij meer mee kon doen. Rits trapte dan weer naast de bal toen hij vanop de doellijn werd aangespeeld.

Buiten een harde vrijschop van Di Maria op de vuisten van Mignolet kon PSG niet echt gevaarlijk zijn. Op klasse lukte het niet, maar met een klein gelukje wel. Een lage voorzet van Dagba week af op Ricca waardoor Deli zijn interceptie miste. Icardi, tot dan nog niet in het spel voorgekomen, had maar binnen te duwen.

Di Maria had nog twee à drie halve kansjes maar er werd niet meer gescoord voordat de spelers naar de kleedkamers trokken. Alles was dus nog mogelijk voor Club, maar 1-0 was ook de ruststand in het Jan Breydelstadion twee weken geleden.

Ook een gelukje voor Club?

Zolang de 1-0 op het bord stond zat er nog een stunt in voor Club Brugge en bijna kwamen ze met een gelukje langszij. Navas moest alles uit de kast halen om een afgeweken schot van Dennis, via Okereke nota bene, te weren.

Gelukkig voor blauw-zwart kon Mbappé niet meer invallen, al zaten er met Cavani, Sarabia, Draxler en Herrera wel andere kleppers op de bank. Clement greep echter als eerste in door Diagne te brengen in de plaats van Okereke. Kon hij de schaarse kansen wel afmaken? Ook Icardi, buiten zijn goal amper gezien, mocht gaan rusten. Cavani was zijn vervanger.

Penaltyrel

Met nog een kwartier op de klok mocht Hans Vanaken een strafschop nemen na een lichte overtreding op Diagne, maar daar dacht de Senegalees anders over. Hij eiste zelf de bal op, koos een hoek en zag Navas dezelfde richting uit gaan... De Costa Ricaan redde, tot grote woede van Clement. De coach wees zelfs nog naar zijn arm, verwijzen naar de aanvoerdersband. Het is dus duidelijk wie hij liever had zien trappen

Brugge bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar dichter dan een afgeblokt schot van De Ketelaere kwamen de bezoekers niet. Door de zege is PSG zeker van kwalificatie voor 1/8 finales en Club Brugge blijft derde na de ruime zege van Real Madrid tegen Galatasaray.

Hannes Van Gael

Champions League \\ Club Brugge \\ PSG
 
 
Reacties.