📷 KBVB stelt indrukwekkend nieuw centrum voor: "Uniek in Europa"


Foto: © photonews 07 november 2019 17:30

Peter Bossaert, CEO van de KBVB, heeft vandaag de nieuwe plannen met het oefencentrum in Tubeke bekendgemaakt: "Dit wordt uniek in Europa." De hele KBVB en al zijn instanties willen tegen volgend jaar mei de verhuis gemaakt hebben.

Vier nieuwe velden, een congrescentrum met 200 plaatsen, centrale huisvesting voor de VAR, medische kabinetten, fitness, nieuwe kleedkamers voor de Rode Duivels... Alles zit erin. "Het wordt state of the art, een heel ambitieus project", aldus Bossaert. "En uniek in Europa, want we hebben ook al het hotel dat eraan gekoppeld is. Dat is ook helemaal van ons. We hebben onze ronde gedaan en dit hebben we nergens gezien."

Ook wordt op termijn de tribune aan het hoofdveld over de hele lengte doorgetrokken, goed voor 2.500 plaatsen. "Dan zouden we wedstrijden van de U21 en U19 hier kunnen houden", zegt Bossaert.

En de kostprijs van het hele plaatje? "Exacte cijfers ga ik niet communiceren, maar met de verkoop van onze oude gebouwen en de subsidies van FIFA en UEFA is ons budget zo goed als rond. We moeten hier geen euro voor lenen."

België
 
 
 
Reacties.