CEO Bossaert over de realisatie van zijn stappenplan: "Reglementering voor managers is moeilijke zaak"


Foto: © photonews 07 november 2019 18:59

Peter Bossaert stelde bij zijn komst naar de KBVB al snel een elfstappenplan voor waar het Belgisch voetbal beter moest van worden. Donderdag gaf hij een update hoever het daarmee staat.

We haalden de belangrijkste punten eruit...

Een nieuw reglement

"Dat is bijna klaar. Professor Frank Hendrickx van de KU Leuven heeft de oefening gemaakt en we zijn bijna gereed om het voor te stellen."

Het hele licentiegebeuren en makelaars

"Daar is al heel veel rond gebeurd, maar het is ook een moeilijke oefening. Als je het over managers en agenten hebt, dan ga je meestal ook de grens over. Er worden weinig transfers enkel op ons grondgebied geregeld. Dus heb je ook een internationale reglementering nodig, anders schuif je het probleem enkel door naar de buurlanden. Maar de FIFA is daarmee bezig. Ze gaan een internationaal clearing house oprichten. Maar ja, het neemt meer tijd in beslag dan gedacht."

Het bondsparket

Er is af en toe wel kritiek op bondsprocureur Wagner, maar Bossaert steunt hem. "We hebben zwaar geïnvesteerd in onze disciplinaire instanties. We streden niet meer met gelijke wapens tegen het leger topadvocaten van onze clubs. Kris Wagner heeft de balans terug gelijk getrokken. Hij stond tegen 30 advocaten zijn mannetje in de match fixing affaire."

Good governance

Na het WK in Brazilië was er een crisis rond de KBVB, maar die is nu opgelost. "De KBVB moest een beheerbaar en beheersbaar vehicle worden. Daarom zijn we sinds 22 juni enkel nog een vzw en hebben we gekozen voor een volledige transparantie."

Jupiler Pro League \\ België
 
 
 
Reacties.