Het sprookje blijft maar duren: Håland dwingt nu ook Transfermarkt om traditie te doorbreken

07 november 2019 18:31

Erling Braut Håland. Als die naam u nog niets zegt, zal daar snel verandering in komen. De spits van RB Salzburg is tegenwoordig één van de beste tieners ter wereld op een voetbalveld.

De Noor van 1m94 scoorde dit seizoen al twaalf keer in elf wedstrijden in de Oostenrijkse Bundesliga én zeven keer in vier duels in de Champions League. Hij is daarmee op dit moment topschutter van het kampioenenbal.

Na zijn treffer van op de stip van dinsdag tegen Napoli, kon ook Transfermarkt.de niet meer om hem heen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Duitse site, gaf het één speler een update van zijn marktwaarde. Meestal neemt de site een volledige competitie tegelijk onder handen.

Håland is nu dertig miljoen euro waard. Dat is meer dan de volledige kern van tien van de twaalf clubs in de Oostenrijkse eerste klasse. Enkel Rapid Wien (32,15) is nog iets meer waard. Binnen Oostenrijk zelf komen enkel ploegmaats Dominik Szoboszlai (12 miljoen) en Maximilian Wöber (10 miljoen) nog enigszins in de buurt.

Van alle in 2000 of later geboren spelers staat Håland nu op plek zeven. Hij moet enkel Jadon Sancho (100 miljoen), Vincius Junior (70), Moise Kean (40), Rodrygo (40), Ryan Sessegnon (35) en Callum Hudson-Odoi (35) nog laten voorgaan. Maar die spelen allemaal in Engeland of Spanje. De kans dat Håland na januari in één van die twee landen speelt, lijkt erg groot.

Johan Walckiers

Champions League \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.