Piqué komt met onthulling over Neymar: "De spelersgroep heeft het bestuur zelfs voorgesteld om onze eigen contracten te herzien om hem te halen"


Foto: © photonews 07 november 2019 20:59

De transfersoap rond Neymar beheerste de voorbije zomer het voetballandschap. Nu blijkt dat zelfs de spelersgroep van FC Barcelona er alles aan gedaan heeft om de Braziliaan terug te halen naar Camp Nou.

FC Barcelona was wekenlang in gesprek met PSG, maar de Catalaanse grootmacht was nooit van plan om de gevraagde 222 miljoen euro op te hoesten. 

“We wisten dat de komst van Neymar bemoeilijkt zou worden door de regels rond de Financial Fair Play”, vertelt Gerard Piqué. “We hebben aan voorzitter Josep Maria Bartomeu gevraagd om onze contracten te herzien.”

Piqué benadrukt dat de hele spelersgroep akkoord was. “Het was de bedoeling om de premies te spreiden over meerdere jaren. We zouden niet minder verdienen, maar het geld zou later komen. Op die manier wilden we als spelersgroep de club steunen.”

We zouden niet minder verdienen, maar het geld zou later komen - Gerard Piqué

Uiteindelijk gebeurde er niet en bleef Neymar gewoon in Parijs. “Hij zit daar in een gouden gevangenis”, besluit Piqué. “Of het er deze winter of zomer van zal komen? Onze deur staat alleszins open.”

Ligue 1 \\ Primera Division \\ PSG \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.