Diagne, een man die last heeft met de strikte professionele omgeving bij Club Brugge

07 november 2019 14:21

Mbaye Diagne is momenteel de schlemiel van het Belgische voetbal. De 28-jarige Senegalees heeft sinds woensdagavond heel het land over zich gekregen omwille van zijn egoïstische actie. De aard van het beestje? Of spelen er nog zaken?

Uiteraard had Diagne die strafschop nooit mogen nemen. Hans Vanaken was aangeduid en heeft in zijn leven amper een elf meter gemist. Diagne zijn geldingsdrang was echter groter dan die van de kapitein van blauw-zwart. Met Ruud Vormer op het veld was het nooit gebeurt... Die had desnoods de bal uit zijn armen geworsteld en hem eigenhandig naar de kant begeleid.

Ligt goed bij Afrikaanse clan

Diagne heeft sterallures, zoveel is zeker. Bij Galatasaray scoorde hij aan de lopende band en hij dacht dat hij dat ook ging mogen tonen bij Club Brugge. Maar hij kwam aan met een serieuze conditionele achterstand en dat hij daardoor weinig minuten kreeg van Philippe Clement frustreerde hem.

Zeker omdat de andere spitsen ook niet bijster efficiënt waren. Dat hij niet goed in de groep ligt, is ook maar deels waar. Bij de Afrikaanse jongens ligt hij wel goed, de rest heeft het moeilijk met zijn karakter. 

Deels is dat te verklaren door zijn gebrek aan ervaring met een professionele werkomgeving. Nu zegt u waarschijnlijk dat hij bij Juventus gespeeld heeft, maar daar trainde hij in totaal nog geen maand mee, want hij werd telkens verhuurd. Bij de Oude Dame was er ook veel twijfel. Diagne kon nooit wennen aan de structuur en de tactiek die werd uitgestippeld.

Eerste keer in zo'n professionele omgeving

Bij Galatasaray kregen de spelers vorig seizoen na elke Europese match drie dagen vakantie, hadden ze nog nooit gehoord van een hartslagmeter of 'tracker' en mocht hij zowat doen wat hij wou. Bij Club Brugge is er een heel strikt professioneel kader en daar heeft hij moeite mee. 

Bij zijn entourage kunnen ze zijn actie ook niet goed praten. Ook daar beseffen ze dat hij die penalty nooit had moeten nemen en dat hij nu door het stof zal moeten. Of Philippe Clement zich vergevingsgezind gaat tonen, dat betwijfelen we. De kans is groot dat hij zondag tegen Antwerp de wedstrijd op zijn tv zal moeten volgen. Al blijft de vraag wat ze daarna met hem gaan doen, want zijn huurprijs is vrij hoog.

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ PSG
 
 
Reacties.