Onvoorstelbaar! Weigeren om te trainen, niet poseren met shirt,... Deze fratsen van Diagne kon Club Brugge de voorbije weken intern houden

07 november 2019 20:28

Mbaye Diagne maakte zich gisteren onmogelijk bij Club Brugge. De aanvaller zorgde er eigenhandig voor dat blauw-zwart niet met een welverdiend punt, maar met een verlies naar huis moest. En het was niet de eerste keer... sinds hij terug naar België kwam.

Jawel, u leest het goed. Mbaye Diagne vertoeft nog maar goed twee maanden bij Club Brugge, maar het vooral van gisterenavond is al het zoveelste in de rij. Onderstaande fratsen bereikten de buitenwereld niet, maar Het Laatste Nieuws komt er nu mee op de proppen.

Poseren met shirt? Nee

Het begon al op de dag van zijn officiële voorstelling. Plots weigert Diagne met zijn shirt te poseren. De reden? Hij wil met de naam van zijn zoon op de rug voetballen. Een medewerker van Club Brugge moet snel van Knokke naar Brugge en terug om een nieuw exemplaar op te halen.

Individueel trainen? Nee

En Diagne maakte meteen naam in die eerste dagen in West-Vlaamse loondienst. De aanvaller kampte met een conditionele achterstand bij zijn aankomst, dus moest hij - zoals dat overigens de norm is bij elke club - individueel aan de bak. De reactie van Diagne? “Dat staat niet in mijn contract.”

Extra oefeningen na een wedstrijd? Nee

Nog eentje? Diagne bleef in de partij op het veld van Royal Excel Mouscron negentig minuten op de bank. Philippe Clement wil dat de bankzitters en invallers na de match nog enkele oefeningen doen. Diagne heeft geen zin om te lopen en gaat douchen. En dát is de reden waarom hij enkele dagen later niet in de selectie zat voor de komst van PSG.

Op naar het volgende incident? Met het huidige spitsenpotentieel van Club Brugge mag Diagne al blij zijn als hij zijn veters nog mag strikken om te trainen..

Redactie

Ligue 1 \\ Champions League \\ Club Brugge \\ PSG
 
 
Reacties.