Deschacht over zijn maatje centraal achterin: "Pletinckx staat verder dan ik op die leeftijd"

07 november 2019 15:45

Olivier Deschacht en Ewoud Pletinckx vormen dit seizoen het hart van de verdediging bij Zulte Waregem. Deschacht is exact dubbel zo oud als zijn centrale partner.

Sport/voetbalmagazine vroeg Deschacht in aanloop naar de wedstrijd tussen zijn ex-club Anderlecht en Zulte Waregem om de negentienjarige versie van zichzelf te vergelijken met Pletinckx.

“Ewoud staat al verder dan ik op die leeftijd. Op mijn negentiende vocht ik nog voor mijn plaatsje in de B-kern van Anderlecht.”

“Ik speelde mijn eerste match voor de A-ploeg pas net voor mijn 21e verjaardag. Maar los daarvan herken ik me wel in hem: Ewoud weet perfect wat zijn kwaliteiten en werkpunten zijn. Hij is fysiek enorm sterk, maar moet nog stappen zetten in het uitvoetballen. Ewoud is ook erg coachbaar. Veel van mijn jonge ex-ploegmaats reageerden fel bij de minste aanwijzing. Pletinckx niet: hij pikt mijn advies goed op.”

“Je ziet hem dan ook week na week groeien. Ik hoop dat als hij stopt, na een lange carrière, dat hij dan even terugdenkt aan mij.”

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.