Genk en Sint-Truiden in koor na gestaakte derby: "Geen straf mogelijk door inbreuk op bondsreglement"

07 november 2019 12:57

Eind september werd de derby tussen  STVV en Genk definitief gestaakt omdat beide supporterskernen zich hadden misdragen. Het stond op dat moment 3-3.

Beide teams riskeren boetes, puntenaftrek en een replay achter gesloten deuren. Maar daar zijn ze het niet mee eens: de procedure voor de stillegging van de wedstrijd zou namelijk niet correct zijn verlopen.

Uit de verklaringen van de veiligheids- en politieverantwoordelijken blijkt namelijk dat de match delegate besliste om de derby stil te leggen zonder de veiligheidsverantwoordelijke van STVV te raadplegen. Beide teams noemen dat een inbreuk op het bondsreglement, waardoor enkel nog een replay mogelijk is.

De Geschillencommissie Hoger Beroep neemtde zaak in beraad. "Dit is een belangrijke zaak die een hoge precedentswaarde zal hebben", noteerde Sporza uit de mond van voorzitter Didier Detollenaere. "We proberen zoals steeds vrij snel, maar vooral gemotiveerd een beslissing te nemen. De uitspraak mag verwacht worden voor het einde van deze maand."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.