Dewaest legt uit waarom hij deze zomer een toptransfer liet schieten: "Die kans krijg ik wellicht nooit meer"


Foto: © photonews 07 november 2019 21:19

Sébastien Dewaest was vorig seizoen één van de absolute sterkhouders van de Genkse kampioenenploeg. Een transfer liet hij schieten. Misschien was het wel zijn enige kans...

Nochtans zag Sébastien Dewaest met Alejandro Pozuelo, Leandro Trossard, Ruslan Malinovskiy,... wel enkele ploegmaats vertrokken. Zij profiteerden van het topseizoen van KRC Genk om een stap hogerop te zetten of om te gaan cashen.

“Ergens vind ik dat jammer”, bekent Sébastien Dewaest in Het Laatste Nieuws. “Kijk naar Malinovskiy en Pozuelo. Ik had deze zomer ook voor het grote geld kunnen vertrekken. Maar dat primeert niet. Als ik mij niet gelukkig voel op het veld, zal geld me ook niet gelukkig maken.”

Maar wat als de geïnteresseerde clubs nooit meer komen aankloppen? Het seizoensbegin van de verdediger was twijfelend, met enkele bezoekjes aan de reservebank als gevolg.

Ik besef maar al te goed dat ik wellicht nooit meer de kans zal krijgen om zo’n topjaar te verzilveren - Sébastien Dewaest

“Ik ben geen 21 of 22 meer”, besluit de 28-jarige Dewaest. “Ik besef maar al te goed dat ik wellicht nooit meer de kans zal krijgen om zo’n topjaar te verzilveren. Maar aan de andere kant: ik krijg misschien ook nooit meer de kans om Champions League te spelen.”

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.