Lestienne houdt Standard in de allerlaatste minuut op koers voor Europese lente

07 november 2019 20:50

Het was wroeten en harken, maar Standard kroop door het allerkleinste gaatje. Lestienne bezorgde de Rouches in de allerlaatste minuut de zege en zo blijft Standard in de running voor Europees voetbal na de winter.

Druk op de ketel in Sclessin: De Rouches moesten vanavond de drie punten buit maken indien ze hun kansen op Europese overwintering gaaf wilden houden. De tegenstander was niet de minste vanavond: Frankfurt draaide afgelopen weekend Bayern München nog door de gehaktmolen (5-1).

Positiewissels

Bij Standard stonden, in tegenstelling tot de wedstrijd van twee weken geleden op Duitse bodem, Emond en Carcela tussen de kalklijnen. Preud'homme koos voor een flexibele 4-3-3 met veel positiewissels tussen het offensieve trio Carcela, Cop en Emond. Bij Frankfurt was het opletten geblazen voor gevaarlijke heerschappen als Paciencia, Silva en Kostic. 

De afwachtende openingsfase mondde uit in een steriel eerste halfuur. Frankfurt monopoliseerde de bal, maar technische mankementen en een opeenvolging van slordigheden smoorde enig doelgevaar, die naam waardig althans, in de kiem. 

Vlam in de pan

Met een diepe geeuw de kleedkamers dan maar in zou je denken, maar het slotkwartier bracht soelaas. Een afstandsschot van Cimirot stak het vuur in de lont. Een bal op de paal van Silva, het betere slalomwerk van een bedrijvige Amallah en een dikke kans van Cop fleurden de eerste helft op. 

Na de koffie werd de lijn van het slotkwartier gewoon doorgetrokken. De thuisploeg snakte naar een goal en die kwam er al na tien minuten. Zinho Vanheusden knikt na een corner aan de tweede paal raak.

Frankfurt reageerde als een wesp gestoken na de tegentreffer: Kostic wrong een enorme mogelijkheid de nek om, maar maakte zijn fout meteen goed door een vrije trap aan de rand van de zestien onder de muur binnen te schuiven. Bodart ging daar niet helemaal vrijuit.  

Comedy Capers

De bezoekers hadden bloed geroken en drukten het gaspedaal in. Laifis, die al geel achter zijn naam had, trok voor de tweede keer aan de noodrem, maar bizar genoeg was het Cimirot die een geel karton onder zijn neus geschoven kreeg. Standard ontsnapte, met een VAR moesten de Luikenaars altijd met tien man het slotkwartier afwerken. 

Preud'homme gooide in de laatste tien minuten nog snelheidsmaniak Lestienne en stormram Oulare voor de leeuwen en hun impact was meteen merkbaar. Na een heus slotoffensief was het uiteindelijk Lestienne die, op aangeven van Oulare, in de allerlaatste minuut raak trof. De Rouches mogen blijven hopen op een Europese lente en hun indrukwekkende thuisreputatie blijft in ere.  

Johan Walckiers

Europa League \\ Standard \\ Eintracht Frankfurt
 
 
Reacties.