Van Moer: "Ik verwacht Carcela vanavond aan de aftrap: met hem erbij heb je toch een extra wapen"

07 november 2019 14:00

Standard moet vanavond eigenlijk winnen van Eintracht Frankfurt als het nog een reële kans wil maken op de 1/16e finale van de Europa League. Maar staat Mehdi Carcela aan de aftrap voor de wedstrijd van de waarheid?

Carcela kwam dit seizoen nog niet verder dan één doelpunt en vier assists in zeventien wedstrijden. Maar met de winger weet je natuurlijk nooit wanneer hij gaat ontploffen. Sporza sprak in aanloop naar de wedstrijd met Standard-icoon Wilfried Van Moer.

"Omdat Standard moet winnen, verwacht ik wel dat Carcela zal spelen”, aldus Van Moer. “Met hem erbij heb je toch een extra wapen in de aanval."

“Mehdi is een speciale jongen, niet zoals de anderen. Hij is een hele goeie voetballer, die technisch veel bijbrengt aan de ploeg. Maar je ziet al vanaf dat hij het veld betreedt of hij goesting heeft of niet. Dat zit in zijn karakter en misschien heeft Michel Preud’homme daar weinig vat op."

“Als je ziet dat Frankfurt dit weekend Bayern München klopt met 5-1, dan weet je dat dit een zware tegenstander is. Zeker Duitse ploegen zijn fysiek en tactisch enorm sterk."

"Onder Preud’homme is Carcela verplicht om mee te verdedigen, zeker tegen een goeie ploeg zoals Frankfurt. Als ploeg moet je verdedigen en aanvallen en als één speler dat niet doet, komen er vodden van."

"Iedereen is nu gelijk voor Preud’homme en ze moeten lopen en spelen op zijn manier. Doe je dat niet, dan kan je op de bank vliegen en invallen in het laatste kwartier. Dat is op zich spijtig want Carcela kan Standard heel veel bijbrengen met zijn snelheid en zijn techniek."

Johan Walckiers

Europa League \\ Standard \\ Eintracht Frankfurt
 
 
Reacties.