Roofe redt Anderlecht aan Gaverbeek na draak van een match


Foto: © photonews 08 november 2019 22:20

Anderlecht staat op twee punten van play-off 1 na winst bij Zulte Waregem. Laten we zeggen dat we daarmee zowat alles gezegd hebben. Voor de rest was het amper om aan te zien. Al dreigde Peter Zulj wel de schlemiel te worden, maar zette hij dat zelf recht.

Wat was me dat zeg? Na een slordige pass of 20 zijn we gestopt met tellen. Zowel Zulte Waregem als Anderlecht hadden geen vuilbak groot genoeg om al het afval in te stoppen. Ruud Vormer was een aandachtig toeschouwer en hij moet toch ook tot de conclusie gekomen zijn dat geen van beide ploegen een bedreiging vormt. 

Chadli weeral

Anderlecht was na drie minuten al op voorsprong gekomen. Dom balverlies van Essevee, maar wat erop volgde was de enige grote kwaliteit die er in 45 minuten te zien was. De pass van Roofe was op maat en op snelheid voor Chadli en die werkte weeral mooi af. Da's meer dan een slok op een borrel als die erbij loopt.

Er waren nog kansen hoor: Saelemaekers treuzelde te lang, Chadli stuitte op Bossut en Larin zag Van Crombrugge zich in de baan van zijn schot werpen. Al het voorgenoemde kwam er trouwens na geklungel bij de tegenstander. Dury had de jonge Jannes Van Hecke voor de leeuwen gegooid, maar die lijkt ons nog wat groen voor de duels. 

Zulj antiheld en dan held

Lokonga en Verschaeren lieten het dan weer afweten op het Anderlechtse middenveld. Gelukkig voor de Brusselaars was daar nog Edo 'blokske beton' Kayembe. Er mag dan kritiek zijn op zijn voetballende kwaliteiten, maar de Congolees houdt wel stand, pakt ballen af en is amper van de bal te zetten. Maar goed, 45 minuten die niet echt de kilte verdreven uit het Regenboogstadion. Slordig!

't Werd er trouwens niet beter op. Veel bepalende spelers hadden een serieuze off day. Verschaeren, Lokonga, Saelemaekers, Bruno... En dan bracht Vercauteren Zulj in. Dat gaat hem niet in dank afgenomen worden. Die stond nog geen vijf minuten op het veld toen Govea hem de bal vanuit zijn rug afsnoepte en tikte tot bij Larin: 1-1.

Anderlecht liet zich dus ringeloren, maar Zulj zette het zelf recht. Met een nonchalante tik zette hij Roofe alleen voor doel en die scoorde na een heerlijke schijnbeweging zijn vierde in drie wedstrijden. Het was allemaal amper om aan te zien, maar Anderlecht zal wel weer enkel de drie punten onthouden. Zulte Waregem play-off 1-kandidaat volgens Philippe Clement? Dan gaat er wel nog veel moeten gebeuren.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.