Zulj bijna overladen met alle zonden van Anderlecht: "Hij moet die bal daar ook niet krijgen hé"


Foto: © photonews 08 november 2019 23:31

We durven nu wel met enige zekerheid zeggen dat Peter Zulj heel wat meer over zich had gekregen als hij die beslissende pass voor de 1-2 niet had gegeven. De Oostenrijker lag even voordien aan de basis van de gelijkmaker van Zulte Waregem.

Uiteraard is de communicatiedienst van Anderlecht ook niet gek en kregen we de middenvelder zelf niet te spreken. Dan maar de mening van Franky Vercauteren... "Het is een gezamelijke verantwoordelijkheid, die tegengoal", wou Vercauteren Zulj wat uit de wind zetten. 

"Hij moet die bal daar op dat moment ook niet krijgen hé", wees hij naar de inspelende Kana. "Maar uiteraard moet Peter daar ook scherper op reageren. We wilden dat de risico's uit het spel gingen in de tweede helft, bij zijn invalbeurt had ik daar ook nog eens op gehamerd." 

Hij kwam zich na de wedstrijd zelf excuseren

"Wat ik na de match tegen hem heb gezegd? Hij is zelf tot bij mij gekomen en hij heeft zich meteen geëxcuseerd voor het tegendoelpunt."

Dat die 1-2 nog viel op assist van Zulj zal het voorval wel snel doen vergeten. "Hij heeft het goedgemaakt", knikte Vercauteren. "Het is een domme vergissing", voegde Kemar Roofe eraan toe. "Maar dit bewijst wel dat we elkaar helpen op moeilijke momenten."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.