Twee helften, twee gezichten bij de Bufffalo's: "Ik vroeg of we binnen gingen blijven of gingen spelen"

08 november 2019 06:19

KAA Gent boog een 1-0 achterstand om in een knappe 1-3 zege op het veld van Wolfsburg. De drie Gentse doelpunten vielen allemaal na de rust.

Ngadeu met de verlossende treffer

De centrale verdedigervan KAA Gent zag een ploeg met twee gezichten. "We hebben tijdens de rust gezegd dat we weer ons normale spel moesten spelen. We wisten dat we niks te verliezen hadden. We wilden aanvallen en de boel forceren. Dat hebben we ook gedaan en dat leverde die goal in het begin van de tweede helft op", was hij dolgelukkig bij Sporza.

Donderpreek?

Er moet toch iets gezegd zijn tijdens de rust waardoor de Buffalo's wat vertrouwen hebben getankt in de kleedkamer, al kan de vroege goal in de tweede helft daar ook ergens voor tussen zitten. "Ik vroeg de spelers: gaan we binnen blijven of gaan we voetballen", aldus trainer Jess Thorup.

"Soms zitten onze spitsen niet in de wedstrijd, maar anderzijds hebben ze maar een kans nodig om te scoren. Zo wisten we dat Yaremchuk ging scoren bij dat schot. Hij barst van het vertrouwen. We hebben de partij met z'n allen gecontroleerd in de tweede helft. We hebben iedereen verrast", besloot Thorup.

Hannes Van Gael

Europa League \\ KAA Gent \\ VfL Wolfsburg
 
 
Reacties.