Voelt Bölöni het heet worden onder zijn voeten? De Roemeen gaat het thema vakkundig uit de weg


Foto: © photonews 08 november 2019 15:16

Coach zijn, het is een harde stiel. Daar kan Laszlo Bölöni van meespreken. Hij nam het sportieve roer in handen bij Antwerp en beleefde twee mooie seizoenen bij de Great Old. Nog geen drie maanden geleden bezorgde hij de club ei zo na Europees voetbal en nu staat hij fel ter discussie.

Hier en daar klinkt het al: 'verliezen tegen Club Brugge betekent het einde van Bölöni'. Met die woorden heeft de voorzitter, Paul Gheysens, het niet gezegd. "Heeft hij gezegd dat het vijf voor twaalf is? Dan is hij in het bezit van een horloge", luidde het verweer van de Roemeen toen hij met de uitspraak van Gheysens werd geconfronteerd.

Zondag de beslissing?

In het verweer kruipen moet je de ervaren rot niet meer leren. Voor elke vraag die over druk ging, had hij wel een gepaste repliek klaar. "Dat is eigen aan het beroep", "stop, ik voel welke richting je uit wil met die vraag" en "mijn spelers wachten" passeerden de revue.

Wanneer een collega van de regionale televisie vroeg of de match van zondag tegen Club Brugge beslissend was, trok hij zijn antwoord in een andere context: "Beslissend? Het kampioenschap duurt nog erg lang." Vroeg in het kampioenschap of niet, de beslissing zou zondag zomaar kunnen vallen. Twee gouden jaren of niet. Het is eigen aan de stiel zeker?

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
 
Reacties.