Moet Standard de wedstrijd tegen Frankfurt opnieuw spelen? "Dit zal niet ongestraft blijven"

08 november 2019 19:45

Donderdagavond won Standard in eigen huis met 2-1 van Eintracht Frankfurt. Een enorm belangrijke overwinning want op die manier blijven de Rouches in de running om Europees te overwinteren.

Twintig minuten voor tijd, bij een 1-1 stand, beging de Cyprioot Laifis een overtreding net buiten het strafschopgebied. Na een aarzeling besloot de scheidsrechter om toch te fluiten, maar hij was vergeten wie de fout maakte. De Standard-spelers schoven Cimirot naar voor waardoor Laifis zijn tweede gele kaart kon ontlopen.

Volgens ex-scheidsrechter Serge Gumienny zal er nog een sanctie volgen: "Dit zal niet ongestraft blijven. De UEFA zal sowieso actie ondernemen en Standard waarschijnlijk een geldboete opleggen omdat ze de fairplayregels niet gerespecteerd hebben. Het kan ook zijn dat Laifis een schorsing krijgt", vertelde Gumienny bij Sporza.

Herspelen?

De sanctie kan ook nog een pak groter: "Als de UEFA beslist dat de actie een invloed had op de uitslag zou het kunnen dat de wedstrijd opnieuw wordt gespeeld. Bij Frankfurt zullen ze alleszins al hun beklag gedaan hebben omdat ze anders nog een groot deel van de wedstrijd in het voordeel waren geweest."

Arjen T'Sjoen

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Standard \\ Eintracht Frankfurt
 
 
Reacties.