Bornauw en Verstraete zitten zonder coach bij Keulen

09 november 2019 21:51

Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete moeten met hun club FC Keulen verder zonder coach. Dat maakte de club zaterdag bekend.

Nadat Bayern München eerder deze week Niko Kovac aan de deur zette, was het zaterdag de beurt aan FC Keulen. De club maakte zaterdag een einde aan de samenwerking met trainer Achim Beierlorzer. Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete verloren vrijdag met 1-2 van Hoffenheim. Daardoor blijft de ploeg uit Noordrijn-Westfalen zeventiende en op een degradatieplek staan met zeven punten uit elf wedstrijden.

“Het is met pijn in het hart dat we deze beslissing hebben moeten nemen, want we dragen Achim Beierlorzer hoog in het vaandel”, vertelde de sportief directeur Frank Aehlig. “Sportief staan we niet op de plaats waar we willen staan en het is onze taak om er alles aan te doen om onze doelen te bereiken.”

Ook technisch directeur Armin Veh verlaat na “onderling overleg” de club met onmiddellijke ingang. Het was al eerder aangekondigd dat Veh de club zou verlaten, maar oorspronkelijk was dit pas aan de orde op het einde van het seizoen.

Bundesliga \\ 1. FC Köln \\ RB Leipzig
 
 
 
Reacties.