Robert Lewandowski weet waar probleem Bayern zit: "We missen leiders"

09 november 2019 13:37

Robert Lewandowski is aan een formidabel seizoen bezig. Hij scoorde tot dusver al veertien keer in de Bundesliga. Dit in schril contrast met Bayern München. De Rekordmeister beleeft tot dusver een moeizaam seizoen.

Een zware 5-1 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt kostte de Kroatische trainer Nico Kovac zijn job. Deze week won Bayern München in de Champions League tegen Olympiakos (2-0), uiteraard met een doelpunt van de Poolse goalgetter. 

Lewandowski heeft een verklaring voor de moeilijke periode waarin Bayern München zich momenteel bevindt. "We missen leiders", stelt Lewandowski in AD. "In onze as hebben we enkel Manuel Neuer en ikzelf, dat is te weinig. In elke linie moet er een leider zijn, dus ook in de verdediging en in het middenveld."

Ook voor de jonge gasten is de Pool kritisch."Ik begrijp dat ze wat terughoudender zijn en sommigen problemen hebben met de taal, maar op enkele maanden tijd kan je jezelf wel leren uitdrukken in het veld! Ik weet niet of het angst is of dat ze er geen zin in hebben, maar ze moeten meer communiceren. En dan bedoel ik niet via internet."

Dennis Rosiers

Bundesliga \\ Bayern München
 
 
Reacties.