Union betaalt fouten cash en richt zijn blik op tweede periode: "Bladzijde omslaan en hoofden leegmaken"


Foto: © photonews 09 november 2019 13:19

De wedstrijd tegen Westerlo gaf een goed beeld weer van de balans die Union mag maken aan het einde van de eerste periode: het was net niet. De Brusselaars moeten nu alles op de tweede periode zetten. Het zal dan wel weer fris in het hoofd moeten zitten.

Aangezien de periodetitel al was gaan vliegen, stond er niet veel meer op het spel. Toch was er van een gebrek aan inzet helemaal geen sprake. "Elke match is belangrijk voor ons", stelt Teddy Teuma. "We wilden winnen voor eigen publiek, we zijn voluit gegaan." Door de vroege treffer van Van Eenoo was het volop jagen op de 1-1. "Door voor de gelijkmaker te gaan, neem je ook risico's."

Gebrek aan realisme

Het had gerust anders kunnen verlopen met een tikkeltje meer scherpte. "Het was zeker geen catastrofale match van ons, er waren kansen. Het ligt aan de details. Er was een gebrek aan realisme en we maakten enkele fouten. Die betalen we cash."

Teuma vertoeft inmiddels een kleine acht maanden bij Union na zijn overstap van Red Star FC en de Fransman heeft zijn draai wel aardig gevonden. "Ik probeer met de ploeg zo hoog mogelijk te eindigen. We wilden de eerste periode winnen, maar hebben het niet moeten klaren." Alles op de tweede periode dan maar. "We moeten de bladzijde omslaan en de hoofden leegmaken."

1e klasse B \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
 
Reacties.