Eerste zege voor Cercle onder Storck of gaat STVV door op zijn elan?


Foto: © photonews 09 november 2019 11:00

Nadat het er even niet goed uit zag voor de Kanaries knoopten ze weer aan met een knappe 7 op 9 en lijkt play-off 1 plots niet meer veraf. Cercle Brugge wacht nog op een eerste thuisoverwinning onder de hoede van Bernd Storck. Boekt de Vereniging vanavond haar tweede driepunter van het seizoen?

In de eerste match onder Storck ging Cercle thuis met 0-3 de boot in tegen Charleroi, maar daarna volgden drie verdienstelijke matchen. Er zat meer in dan een 1 op 9 tegen Genk, Moeskroen en Anderlecht, mits wat meer efficiëntie voor doel. Drie extra punten zouden ideaal zijn voor de Bruggelingen, want meteen na de interlandbreak staat de kelderkraker tegen Waasland-Beveren op het programma.

Brys nam na de zware nederlaag op Kortrijk het woord overgangsseizoen in de mond, al lijkt play-off 1 niet meer onhaalbaar na de recente 7 op 9. Vandaag winnen en de kloof met de zesde in de stand is vrijwel gedicht.

Selectienieuws

Stef Peeters, de beste man bij Cercle dit seizoen, is er niet bij tegen zijn ex-ploeg. Storck hield grote kuis in zijn kern en kan ook rekenen op Vitinho. De Braziliaan moest maandenlang geblesseerd aan de kant blijven. Bij STVV zijn Teixeira en Steppe er niet bij. De veelbesproken Aziaten Seung-Woo Lee en Cong Phuong zitten ook niet in de kern.

Selectie Cercle Brugge: Hubert, Goblet, Hassen​ - Vitinho, Serrano, Taravel, Ueda, Panzo, Biancone - Omolo, Hoggas, Kouamé, Dekuyper, Donsah, Somers - Hazard, Saadi, Foster, Gory

Selectie STVV:

Jupiler Pro League \\ STVV \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.