Cercle Brugge liet Waasland-Beveren niet uitlopen twee weken voor de ultieme clash: "Niet met een bang hart naar daar gaan"

10 november 2019 16:22

Cercle Brugge en Waasland-Beveren hadden voor de vijftiende speeldag allebei nog maar een wedstrijd gewonnen. Dat aantal verdubbelden ze op de laatste speeldag van de heenronde en binnen twee weken staan ze tegenover elkaar.

Waasland-Beveren ging winnen op het veld van KV Kortrijk en Cercle Brugge hield de punten thuis tegen Sint-Truiden. Op de volgende speeldag nemen de noodlijdende teams het tegen elkaar op en het verschil is maar drie punten in het voordeel van Waasland-Beveren.

"Door de zege tegen STVV trekken we met vertrouwen naar Beveren", zei Calvin Dekuyper na de partij. "We moeten niet met een bang hartje naar daar gaan. Er is voldoende kwaliteit in de eigen rangen om daar punten te pakken en ik geloof ook dat we daar in zullen slagen."

Matchwinnaar Saadi

Cercle miste enkele kansen in de slotfase, waardoor het weer net niet leek te worden. Gelukkig voor de Vereniging was er de kopslag van Saadi nog, anders bedroeg de kloof met W-B vijf punten.

"Door die zege konden we voorkomen dat de kloof nog groter werd", liet matchwinnaar Saadi optekenen. "Nu is er de interlandbreak en dan volgt er een finale voor ons", kaartte hij het belang van de volgende competitiewedstrijd aan.

Jupiler Pro League \\ STVV \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.