"Rooney" vond voetbalplezier terug in Spanje: "Allemaal te danken aan Diego Costa"

11 november 2019 20:30

Afgelopen zomer was het een merkwaardige transfer, maar inmiddels heeft Kieran Trippier aangetoond waarom hij in Madrid thuishoort. "Ik heb het voetbalplezier teruggevonden", zegt de Engelsman in The Guardian.

Kieran Trippier vertrok afgelopen transferperiode bij Tottenham en tekende een contract bij Atletico Madrid. Op zich een merkwaardige transfer aangezien de verdediger basisspeler was bij de Spurs. Maar ook nu speelt Trippier steevast onder Simeone. 

"Ik sprak met Fernando Llorente en Toby Alderweireld (ex-Atletico) over La Liga en zij zeiden me dat het genieten is daar. Dus ik twijfelde niet", vertelde de Engelsman in het dagblad. "De mensen die me toch aanmaanden voorzichtig te zijn, schrikten me niet af. Ik zag het als een geweldige kans."

En zijn eerste maanden in Spanje hebben hem al een bijnaam opgeleverd. "Ja, Rooney", lacht Trippier. "Diego Costa -wie anders- kwam ermee af. Rooney is de enige Engelse speler die Costa kent en nu zegt iedereen het, waar ik kom. Allemaal dankzij Diego."

Trippier speelde met de Spurs ook nog de verloren Champions League-finale en was basisspeler. Desondanks koos hij voor een nieuwe start. "Na het WK in Rusland kwamen er kleine dingen zoals blessures en dingen achter de schermen, waardoor je hoofd er niet steeds bij is. De dingen liepen niet zoals gewild. Ik ben blij dat dat achter de rug is en ik me nu opnieuw kan focussen op een nieuw hoofdstuk."

Dante Bellon

La Liga \\ Atlético Madrid
 
 
Reacties.