Ex-coach Genk geeft zijn mening: "Geef Mazzu tot Nieuwjaar" en "Kwaliteit spelersgroep 30 procent minder"


Foto: © photonews 12 november 2019 08:42

Genk gaat vandaag zo goed als zeker het ontslag van Felice Mazzu aankondigen. Los van alle mogelijke opvolgers ziet ex-coach Aimé Anthuenis dat het niet makkelijk zal worden voor de Limburgers, want... "De vervangers van de sterkhouders komen niet tot aan hun enkels."

Anthuenis vindt ook dat de verwachtingen onrealistisch zijn. "De kwaliteit van de spelersgroep ligt 30 procent lager dan vorig jaar, alleen al door het vertrek van Trossard, Malinovski en Pozuelo. De vervangers komen nog niet tot aan hun enkels. Ook spelers die vorig jaar een topseizoen hadden, blijven nu onder de verwachtingen: Dewaest, Maehle, ... Als er één iemand ontevreden kan zijn, dan misschien wel Mazzu zelf", klinkt het bij Sporza.

Mazzu weet ook dat het voorbij is, maar Anthuenis had hem nog langer aan boord gehouden. "Ik zou Mazzu tijd geven tot Nieuwjaar. Dan moeten er transfers komen. Mazzu heeft al vaak bewezen dat hij een goeie trainer is. Hij moet nu vooral een goed gesprek hebben met het bestuur. Als er geen vertrouwen meer is vanuit de spelersgroep of als hij het zelf niet ziet zitten, dan moet hij snel opstappen. Anders niet."

Want wie doet beter? "Ik zou ook niet meteen weten welke trainer het dan zou moeten overnemen. Als ik Genk dit weekend zag, zullen de trainers niet staan te springen. Volgens mij is er absoluut geen zekerheid dat het met een nieuwe trainer zal verbeteren."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.