Wil na Walker ook De Ligt tussen de palen gaan staan? "Hij moet mijn plek niet afpakken"

12 november 2019 11:20

Matthijs de Ligt ruilde afgelopen zomer Ajax voor Juventus. De Nederlander heeft het niet echt onder de markt in Italië.

De Ligt veroverde al snel een basisplaats, maar beging de afgelopen maanden al een paar keer hands in de eigen zestien. Tegen Inter Milaan kreeg Juventus daardoor vorige maand een strafschop tegen, maar de verdediger ontsnapte ook al een paar keer aan een elfmeter.

Omdat het Juventus nog geen punten kostte, kon ploegmaat en doelman Wojciech Szczesny er nog wel om lachen in een gesprek met Tuttosport. “Ik zei Matthijs dat hij mijn plek in het team niet moet proberen af te pakken. We hebben er in de kleedkamer al behoorlijk wat grapjes over gemaakt.”

De Poolse doelman houdt voorlopig Gianluigi Buffon op de bank. “Het is vreemd om zo’n clublegende als back-up te hebben”, vertelde Szczesny daarover.

Vorige week moest verdediger Kyle Walker bij Manchester City tussen de palen postvatten in de Champions League. De verdediger zat nochtans nog op de bank toen Claudio Bravo een rode kaart onder de neus kreeg geschoven, nadat Ederson al halverwege geblesseerd was vervangen. Benieuwd of De Ligt de eerste keuze wordt van Maurizio Sarri als hij geen echte doelman meer kan opstellen.

Simon Wauters

Serie A \\ Juventus
 
 
Reacties.