Deinze autoritair op kop in Eerste Amateur: "Wat wij nu aan het doen zijn is heel uitzonderlijk"

12 november 2019 08:08

Van spanning is voorlopig weinig sprake in Eerste klasse Amateurs. Koploper Deinze liet nog maar een keer punten liggen en heeft al een straatlengte van negen punten voorsprong. Maar dat ze naar de titel aan het freewheelen zijn, daar denken de Oost-Vlamingen niet aan.

“Iedereen zegt dat we op titelkoers zijn, maar wij weten beter. Op het einde van de reguliere competitie worden de punten gehalveerd en dan gaat het van negen naar vier of vijf punten voorsprong. Als er dan nog sprake is van een voorsprong”, bleef Seppe Brulmans met de voetjes op de grond.

Straffe cijfers

Zaterdag klopte hij Thes Sport, zijn ex-ploeg en vorig jaar winnaar van de reguliere competitie, met 2-0. Deinze kan uitpakken met de beste verdediging (amper zes tegengoals) en samen met dichtste achtervolger Seraing de beste aanval (25 goals). Toch wil Brulmans niet spreken van een groot klasseverschil met de andere teams.

We kunnen makkelijker blessures of schorsingen opvangen zonder aan kwaliteit in te boeten.

“Iedereen is aan elkaar gewaagd en iedereen kan van iedereen winnen. Het bewijs daarvan: onder ons staat alles op een zakdoek. Wat wij nu aan het doen zijn is hoogst uitzonderlijk. Wij gaan door een super goede periode waarin we erg makkelijk scoren -Mertens, onze spits, scoort uit alle mogelijke hoeken-, waarin we zeer goed voetbal brengen en waarin het ook gewoon meezit.”

Dit jaar heeft David Gevaert de sportieve touwtjes in handen. Zit daar dan het grote verschil? “Een nieuwe trainer betekent automatisch ook andere accenten. Ik zeg niet dat die beter of slechter zijn dan die onder de vorige trainer, maar het is duidelijk dat de mayonaise nu pakt. We hebben ook een kern die al een paar jaar samenspeelt en die elke jaar enkele gerichte versterkingen mag verwelkomen. Nu kunnen we ook makkelijker schorsingen of blessures opvangen zonder aan kwaliteit in te boeten. Dat is ook een verschil met vorig jaar”, aldus de Bilzenaar.

Lierse Kempenzonen is de enige ploeg die Deinze tot dusver punten kon afsnoepen. Geen perfect rapport dus voor Deinze, maar Brulmans ziet er wel het positieve van in. “Het heeft ons toch in zekere zin met de voetjes op de grond gehouden. Zij zaten toen in de problemen en ze puurden vertrouwen uit het feit dat ze mee konden met de leider. Na hun snelle goal hadden we wat pech, maar het is ook gewoon een zeer kwalitatieve ploeg.”

Hannes Van Gael

SK Deinze
 
 
Reacties.