Drie topkandidaten voor één post bij Bayern, drie trainers die elders onder contract liggen

13 november 2019 11:39

Bayern München is op zoek naar een nieuwe trainer nadat het Niko Kovac heeft bedankt voor bewezen diensten. Voorlopig is er een lijst met drie topkandidaten.

Het wordt geen eenvoudige klus om een van die drie kandidaten in te lijven, want de drie betreffende trainers -Pep Guardiola, Thomas Tuchel en Erik ten Hag- liggen nog onder contract bij hun huidige club.

Ten Hag kwam meteen na het ontslag van Kovac in beeld bij de Duitse recordkampioen. De Nederlander domineert de Eredivisie met Ajax en verraste de volledige Europese voetbalscène met de prestaties in de Champions League. Hij ligt nog tot 2022 vast bij Ajax, al zou het natuurlijk wel een enorme stap voorwaarts betekenen voor de trainer. Hij was er in het verleden al twee jaar assistent-coach.

Daarnaast toont Bayern ook interesse in Pep Guardiola. Hij stond al vier seizoenen aan het roer bij FCB en gaf aan ooit te willen terugkeren. Ten slotte staat ook Thomas Tuchel van PSG op het lijstje. Hij ligt net zoals Guardiola nog tot 2021 onder contract bij zijn club. Als Bayern een van deze drie toptrainers wil binnenhalen, zal dat wellicht pas na het einde van dit seizoen gebeuren.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ Manchester City \\ PSG \\ Bayern München
 
 
Reacties.