Ives Serneels in de bloemetjes gezet door Eric Gerets: "Haren kwamen recht"

13 november 2019 11:18

Ives Serneels werd naar aanleiding van zijn 100e cap in Kroatië in de bloemetjes gezet tijdens wedstrijd 101, thuis tegen Litouwen. Ex-coach Eric Gerets kwam hem een kader overhandigen. "Kippenvel."

"De inhuldiging met Gerets? Dat was een kippenvelmoment. Ik heb veel van hem geleerd en heb heel veel aan hem te danken. Mijn haartjes kwamen omhoog", aldus Ives Serneels daarover.

Het mooiste cadeau hadden de Flames hem echter opnieuw gegeven, met een 6-0 overwinning. "Misschien had de efficiëntie nog iets beter gekund en in het begin lieten we ons een beetje leiden door hun tempo, maar de wil was er en er was veel offensief geweld."

"Ik heb mooie aanvallen gezien, al hadden er nog wat doelpuntjes bij gekund. En ook voor Tine De Caigny is het mooi: vijf keer scoren, nadat ze een paar dagen niet kon trainen na een trap in Kroatië ..."

Serneels zag zijn team groeien de voorbije 100 interlands: "We zijn de laatste jaren gestaag aan het groeien en kunnen werken met een fantastisch team en ook dito supporters. Het was heel gezellig, zowel op als naast het veld."

Aernout Van Lindt

België \\ Litouwen
 
 
Reacties.