Standard-voorzitter Venanzi wil een groter aandeel voor de topclubs in het mediacontract: "Zou niet meer dan logisch zijn"


Foto: © photonews 13 november 2019 06:52

Voor het einde van het seizoen moet er een nieuw akkoord zijn rond de verdeelsleutel van het mediacontract (met onder meer tv-gelden). Bruno Venanzi wakkerde de discussie op voorhand wat aan. Hij wil dat topclubs, zoals zijn Standard, een groter aandeel moeten krijgen.

Hij vindt dat de huidige verdeelsleutel niet helemaal correct is. "Nu hebben we niet eens het dubbele van wat de kleinere clubs krijgen, terwijl we meer investeren, meer abonnees en supporters hebben, aanweziger zijn op sociale media en sportief beter presteren. Het zou dus niet meer dan logisch zijn dat we proportioneel meer moeten krijgen. Meer dan het dubbele van de kleine clubs", liet Standard-voorzitter Bruno Venanzi optekenen bij Het Nieuwsblad.

Herverdeling Europese premies

"Wij hebben 23.000 abonnees, andere eersteklassers hebben er maar een paar duizend. Onze matchen zullen op televisie ook meer kijkers lokken dan bijvoorbeeld Cercle Brugge tegen Moeskroen", maakte hij de vergelijking.

Als de grote clubs verhoudingsgewijs nog een groter budget gaan hebben dan de kleine clubs zal ook de sportieve kloof vergroten, wat het niveau van de Belgische competitie dan weer niet ten goede komt. Maar daar heeft Venanzi een oplossing voor. "De Belgische ploegen die Europees spelen zouden een deel van het geld dat ze in de groepsfases opstrijken moeten afstaan, aangezien het om grote bedragen gaat", besloot hij.

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
 
Reacties.