Iedereen verrast met eerste selectie van Wesley voor Brazilië: "Als hij dat brengt volgen er misschien nog selecties"

13 november 2019 10:17

Door de onbeschikbaarheid van enkele spitsen uit de Braziliaanse competitie (de ontknoping nadert) en de blessure van Neres werd Wesley Moraes, tot vorig seizoen nog bij Club Brugge, voor het eerst geselecteerd voor de Braziliaanse nationale ploeg.

Enkele gelukjes of niet, het is toch een hele prestatie om voor de Seleção in aanmerking te komen. In Engeland oogstte hij al lof van zijn landgenoot Willian. Het Laatste Nieuws ging verhaal halen bij Fernando Canesin (KV Oostende) en Igor De Camargo (KV Mechelen), een Braziliaan en een Braziliaanse Belg in de Jupiler Pro League.

"Ronaldo was de laatste echte nummer 9"

"Hij hoopte op die selectie omdat iemand van de Seleção al een paar keer was komen kijken", aldus Canesin, die soms nog contact heeft met de spits van Aston Villa. "Ze kennen hem nog niet goed in Brazilië. Hij is het type dat een bal kan bijhouden en dat hebben ze daar niet. Als hij dat kan brengen en de ploeg laat aansluiten, dan volgen er misschien nog meer caps."

"Gabriel Barbosa en Bruno Henrique van Flamengo zouden onder normale omstandigheden geselecteerd zijn, maar zij staan voor belangrijke matchen met hun club. Toch ben ik verrast met de selectie van Wesley. Hij is een targetspits en bij de laatste, Fred, werd dat geen succes bij de nationale ploeg. Ronaldo was de laatste echte nummer 9 van Brazilië", zei De Camargo.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Aston Villa
 
 
Reacties.