Jarenlang depressief en toch profvoetballer: "Ik dronk om de pijn te verzachten" & "Gelukkig was Hugo Broos er"

14 november 2019 06:19

Geoffrey Claeys kampte tijdens zijn lange voetbalcarrière met depressies en vraagt zich achteraf soms nog af hoe hij het als prof heeft volgehouden. In HUMO getuigde de drievoudige Rode Duivel hoe hij die moeilijke periodes ervoer.

"Ik ging van Cercle Brugge naar Feyenoord en vervolgens naar Anderlecht. Ik legde mezelf druk op, er was al veel druk bij die topclubs en dan was er nog de faalangst", getuigde Geoffrey Claeys (45) in HUMO.

"Maar de eerste tekenen van depressie merkte ik pas bij Lierse (2000-2001, nvdr.). Ik kwam amper nog uit mijn zetel, sliep nauwelijks en had nergens zin in. Uit mijn bloed kon men niets afleiden, maar de psychiater zei meteen: 'depressie'. Ik kon niet wegblijven van de club en ik kwam via medicatie weer op krachten", ging Claeys verder.

Vervolgens vond hij onderdak bij Moeskroen en onder Hugo Broos kon hij terecht bij een sportpsycholoog. "Ondertussen dronk ik ook om de pijn te verzachten. Na een goede match voelde ik me soms goed en dronk ik weer wat. Ik kwam alleen nog maar uit mijn bed om te trainen. Wachten op het weekend. Zo ging het jaren aan een stuk. In eerste klasse", getuigde Claeys. Nu volgt hij zelf een opleiding om aan de slag te gaan in de geestelijke gezondheidszorg. 

Jupiler Pro League \\ 2e amateurliga B \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Feyenoord \\ Lierse SK \\ Cercle Brugge \\ Eendracht Aalst \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.