Iedereen bondscoach: kies jouw basiself voor de match tegen Rusland

15 november 2019 15:30

Het EK-ticket is binnen, nu nog voor groepswinst zorgen en liefst ook nog 30 op 30. De match in Rusland wordt misschien wel de moeilijkste groepsmatch, dus een zo sterk mogelijk elftal is aangewezen. Hoe zou jij het aanpakken?

De verdediging en Thibaut Courtois staan als een huis in deze kwalificatiepoule. In acht matchen werd er slecht een tegengoal geïncasseerd en dat was tegen Rusland. Achterin zijn er met Kompany en Vermaelen twee vaste waarden afwezig. Vermaelen is wel fit geraakt, of zou jij Cobbaut meteen in de basis droppen?

Aanvallende weelde

Slechts een tegengoal, maar er werd ook al dertig keer gescoord door de Rode Duivels. Romelu Lukaku kan zijn nu al indrukwekkende statistieken bij de nationale ploeg nog wat opkrikken, maar zijn doublures vonden de voorbije wedstrijden ook vaak de weg naar het net.

Op het middenveld is iedereen fit. Martinez kiest wellicht weer voor een driehoek met Witsel, Tielemans en De Bruyne. Hazard en Mertens kunnen in steun van Lukaku spelen. Het zou overigens de eerste keer zijn dat De Bruyne en E. Hazard samen spelen bij de nationale ploeg dit seizoen. Op de flanken liggen Chadli, Carrasco, T. Hazard en Castagne met elkaar in balans.

Maar voor ons bent u bondscoach en krijgt u carte blanche qua tactiek en spelers. U kan wel alleen geselecteerde spelers kopstellen.

U kan uw tactiek en elftal kiezen door op onderstaande foto te clicken. Vergelijk uw opstelling met die van de andere lezers door ze in de comments te delen.

Hannes Van Gael - Bart Vandenbussche

België \\ Rusland
 
 
Reacties.